انگیزه برای درس خواندن را چگونه ایجاد کنیم
انگیزه برای درس خواندن : چگونه انگیزه برای درس خواندن را در فرزند ایجاد کنیم؟
انگیزه برای درس خواندن …
انگیزه برای کنکور …
انگیزه برای زندگی …
این کلمات مشکل بسیاری از ماست.روزهای پاییز از راه رسیده اند و خبری از تفریحات تابستان نیست.
خیلی از ما برای کارهای دلخواهمان مثل تفریحات ، انگیزه داریم .اما در اغاز سال تحصیلی مراجعات حضوری به مرکز مشاوره در باره مسائلی از قبیل انگیزه و چگونگی انگیزه داشتن بسیار مطرح میشود.
اساسا انگیزه ، کلید و نیروی اصلی حرکت ما در تمام مراحل زندگی است.در این مقاله قصد داریم تا راه هایی عملی را برای داشتن انگیزه برای درس خواندن را بیان کنیم.ضمنا اگر میخواهید بیشتر در نمرات درسی و تستهای کنکور موفق باشید ، میتوانید با تعیین وقت قبلی از مرکز مشاوره آوای مهر از مشاوره تحصیلی در شرق تهران موسسه بهره مند شوید.
مطالب مرتبط :
بهترین مرکز مشاوره تحصیلی شرق تهران
افسردگی نوجوانی و علائم افسردگی در نوجوان
روزهای مدرسه آغاز شده و اگر واقع بین باشیم ، کمتر محصلی هست که واقعا به این موضوع علاقمند باشد وانگیزه برای درس خواندن داشته باشد . این موضوع مشکلات زیادی را برای والدین ایجاد میکند و بعضا کار به مشاجره یا دعوا میکشد.اولین قدم و مهمترین قدم این است که انگیزه او را برای رفتن به مدرسه افزایش دهید یا این انگیزه را در او ایجاد کنید.
در این مقاله قصد داریم تا با ارائه راه حل های عملی ، به سادگی بتوانید ، بدون مشکل ،انگیزه برای درس خواندن را ایجاد و او با رغبت خودش راهی مدرسه کنید.
مطالب مرتبط :
5 راه فوق العاده برای افزایش انگیزه
دوست پیدا کنید
انگیزه برای درس خواندن با یک یا چند دوست با انگیزه بسیار بسیار راحت تر از درس خواندن تنهاست.این دوست میتواند یک همکلاسی خوب و سالم باشد که توسط خود فرزند پیدا شود یا اینکه شما باید در پیدا کردن و اهمیت دادن به این مسئله به او توضیح دهید و بدین وسیله فرزندتان را کمک کنید.یک دوست صرفا برای درس خواندن نیست، بلکه در سایر امور مثل رفتن به مدرسه ، کلاس ، باشگاه ورزشی ، خرید یا هر کار دیگر همراه شماست.
جذابیت دوست
یک علت این امر در این است که جذابیتهای یک دوست صمیمی ناخود اگاه باعث تعمیم جذابیت شخصیتی به عادات و کارهایش میشود و عموما ما در مقابل کاری که دوستمان انجام میدهد گارد کمتری داریم.مثلا اگر کسی یک دوست درس خوان داشته باشد ، به درس و کنکور بیشتر متمایل میشود تا کسی که دوست دوسخوانی ندارد.یا مثلا دوست ورزشکار در صورت محبوبیت برای فرد ، او را بسمت ورزش و مزایای ان اگاه و متمایل میسازد .
فضای دوستانه
علت بعدی در ایجاد فضای دوستانه هنگام انجام کاری با یک دوست است. او میتواند فضای خوبی ایجاد کند بدور از تمام مشکلات دروس بعضا خشک و مسائل تمرینات ریاضی تا فرزندتان احساس جدی بودن و خشک بودن درس را نکند.البته نباید در این مورد زیاده شود.همانند یک غذا ، پیش زمینه محیط ، باید درس باشد ولی با چاشنی فضای دوستانه!
دوست هر چه بیشتر بهتر!
بهترین حالت در مورد دوست برای یک محصل این است که چند دوست داشته باشد و بهترین حالت این است که دوستانتان با یکدیگر دوست باشند.در این صورت یک شبکه قوی و یک فضای صمیمی و سلاحی موثر برای انگیزه برای درس خواندن خواهید داشت.
پیشگیری از استرس و راه کار های آن + راهنمای کاربردی
دلخوشی های کوچک ، اثراتی بزرگ
انگیزه ،مانند بنزین است و زندگی شما مسیر یک جاده طولانی . شما نمیتوانید در این مسیر پر پیچ و خم بدون پر کردن چند باره مخزن بنزین ماشینتان ، یک مسیر طولانی را بپیمایید، چه برای درس باشد چه برای ورزش یا هر چیز دیگری.
دلخوشی های کوچک ، انگیزه برای درس خواندن
منظور از دلخوشی های کوچک میتواند یک دوش آب گرم یا یک مسافرت با دوستان باشد.این کاملا بسته به شرایط و علاقه شخصی شما یا فرزندتان دارد.چیزی که مهم است این است که این دلخوشی های کوچک را پیدا کنید و در حین درس ، مدرسه یا کنکور به آنها فکر کنید حتی راه بهتر این استکه در ابیتدا جزوه یا دفترتان یا بر روی اتاقتنان آنها را بنویسید.این یک راه عالی برای مثبت بودن و ایجاد اتمسفر امید بشماست.این افکار و اعمال به شما امید میدهند که از ادامه راه دلسرد نشوید و انگیزه خود را حفظ کنید.در واقع این دلخوشی ها حکم ایستگاه های بنزین شما هستند تا انرژی تان را برای طی کردن یک مسیر سخت ، بارگذاری کنید.
فرزندی خوش بین مثبت و شاداب با این اصول تربیتی
تنظیم خواب
رده سنی | میزان خواب |
نوزاد | 12-14 ساعت |
کودک | 10-12 ساعت |
نوجوان | 8-10 ساعت |
بزرگسال | 7-9 ساعت(میانگین 8 ساعت) |
یک سوم زندگی هر انسانی یعنی 8 ساعت در 24 ساعت شبانه روز ، بطور متوسط در حالت خواب طی میشود.در نتیجه تنظیم خواب و حل مشکلات آن نقش بزرگی در زندگی ما و انگیزه برای درس خواندن دارد.خصوصا اینکه این مقدار خواب مورد نیاز در سنین زیر 16 سال بیشتر نیز است.اما چگونه باید کیفیت خواب خود را بهبود بخشیم تا انگیزه برای درس خواندن یا انگیزه برای کنکور داشته باشیم ؟
مطالب مرتبط :
بهترین دکتر روانشناس در شرق تهران
برای مقابله با استرس روزانه لطفا ده دقیقه کار نکنید !
1- سحرخیزی
سحرخیزی یکی از مهمترین دلایل عدم نشاط و بی انگیزگی در همه امور زندگی است.لازمه سحرخیزی ، به موقع خوابیدن است و این دو عامل تاثیر متقابل روی هم دارند . یعنی اینکه اگر فرزند شما زود بخوابد ، زود بیدار میشود و همین زود بیدار شدن موجب مشود تا در شب زود احساس خواب کند و دوباره این چرخه تکرار میشود.
از نظر علمی و تکاملی بدن انسان و مغز ما در ساعات 5 الی 9:30 صبح حداکثر کارایی را دارد و حتما تجربه دارید که اگر در خارج از این محدوده بیدار شوید احساس کسالت میکنید .اگر فرزند شما سحر خیز شود، نشاط و انگیزه ای خواهد یافت که موجب افزایش قدرت فهم و یادگیری و در نهایت پیشرفت تحصیلی اوست .
راه های عملی
نکته 1
نکته ای که شما باید برای الزام فرزندتان به خوابیدن رعایت کنید ، زود خوابیدن خودتان است.یعنی اینکه نمیتوان کسی را مجبور به خوابیدن کرد در حالی که در خانه سر صدا برپاست و اعضای خانه بیدار هستند در حال تماشای فیلم یا خوردن شام هستند.در نتیجه زود خوابیدن اعضای یک خانواده میتواند یک فرزند را به خوابیدن به موقع ترغیب کند.
نکته 2
گوشی های همراه یا تبلت های امروزی را شاید بتوان قاتل خواب فرزندان امروز نامید. پس حداقل شبها تا ساعات مشخصی مثلا تا 10 میتواند با گوشی خود کار کند .
نکته 3
قرصهای خواب نیز میتوانند به عنوان راه آخر و هنگامی که میخواهید زود به نتیجه برسید موثر عمل کند.هرچند به دلیل عوارض جانبی توصیه نمیشود و بهتر است نمونه های گیاهی آن مصرف شود.
2 – خواب کافی
منظور از خواب کافی چیزی بین 6 تا 10 ساعت میباشد و مقدار دقیقی ندارد.زیرا هر کس مقدار مشخصی برای استراحت نیاز دارد.تحقیقات اخیر نشان دهنده این است که مقدار خواب تاثیر زیادی بر حافظه و عملکرد بهینه مغز ما دارد و بطور کلی میتوان گفت که خارج از ساعات گفته شده ، عملکرد حافظه برای درریافت نکات اموزشی بشدت افت میکند و امکان یادگیری کم میشود.
مطالب مرتبط :
راه های شناخت و علائم افسردگی;چگونه بفهمم افسرده هستم
راه های عملی
نکته 1
فعالبتهای ورزشی بهترین راهبرای داشتن خواب کافیست.زیرا بدن احساس خستگی کرده و خواب کاملی را طلب میکند.
3 کیفیت خواب
کمیت خواب شرط لازم در انگیزه برای درس خواندن است، ولی کافی نیست.حتما شما نیز تجربه روزهایی را دارید که با وجود مقدار خواب کافی بشدت احساس کسالت کرده اید.انگار که اصلا نخوابیده اید. خواب با کیفیت ، کیفیت بیداری شما در طول روز را بیمه میکند.
راه های عملی
نکته 1
تشک و بالش شما ، مهمترین عامل تعیین سنجش کیفیت خواب است.همچنین ارتفاع بالش باید مناسب سر وگردن شخص باشد ، یعنی تقریبا به اندازه شانه هایتان.پس در انتخاب بالش و ارتفاع آن دقت کنید و اگر تشک شما مناسب نیست ، از الان به فکر خرید یک تشک مناسب باشید.
نکته 2
دمای اتاق نیز عامل موثری در خواب شما است.پس به آن توجه داشته باشید.
ادامه دارد…
کاربرد دروس را پیدا کنید!
میدانیم که که کاربردی بودن دروس امروزه یکی از معضلات اصلی نظام آموزشی و آموزش عالی ماست.
این یک چالش واقعی اما بسیار مهم است که کاربرد دروس را پیدا کنید!مطمئن باشید که در لابلای متون خسته کننده مدرسه میتوان چیزهای جالبی نیز پیدا کرد.هر چه بتوانید این مباحث را پیدا کنید در انگیزه برای درس خواندن موفق تر هستید.
به عنوان مثال در دروس ریاضی مسائل دنباله ها (اعدادی که هر عدد آن حاصل ضرب یک عدد ثابت در عدد قبلیست) مطرح میشود که میتواند در اندازه گیری پس انداز شما + سود تعلق گرفته سالانه کاربرد داشته باشد.
نیازی نیست در همه دروس عالی باشید!
حتی نوابغی چون ادیسون و انیشتین نیز در همه دروس خوب نبودند.لطفا از خود یا فرزندتان انتظارات آرمانی نداشته باشید!
شما باید روی دروسی که علاقه بیشتری دارید تمرکز کنید و بقیه دروس را در حد متوسط یا اگر متنفرید در حد حداقلی بخوانید!این مورد حتی در کنکور نیز توسط مدرسان کنکور بار ها گفته شده است.دنیای امروز دنیای تخصص است.
در این مورد در حرفه خود نیز موفق تر خواهید بود!
مرکز مشاوره شرق تهران
شما میتوانید با تعیین وقت قبلی و مراجعت به بهترین مرکز مشاوره شرق تهران ، علاوه بر ایجاد انگیزه ، از خدمات بهترین روانشناس شرق تهران نیز بهرمند شوید و با پیشرفت در ح-وزه درسی ، اینده بهتری برای خود بسازید .
0 دیدگاه