افسردگی نوجوانی و علائم افسردگی در نوجوان

منتشرشده توسط admin در تاریخ

افسردگی نوجوانی علائم افسردگی در نوجوان عبارتنداز: خلق افسرده، کاهش علاقه به فعالیت های شادی بخش، تغییر وزن، بی اشتهایی عصبی، پراشتهایی عصبی، مشکلات خواب، به هم ریختگی یا عقب افتادگی روانی – حرکتی، خستگی، فقدان انرژی، احساس بی ارزشی یا تحقیر، کاهش تمرکز و تصمیم گیری و کوششهای ذهنی، فکر خودکشی و یا حتی اقدام به آن، که البته ممکن است مشکلات دیگری نیز به همراه آورد که عبارت است

از: اعتیاد، سوء استفاده جنسی، ناتوانی یادگیری،… که اگر پنج مورد یا بیشتر از این نشانه ها به مدت دو هفته یا بیشتر در فرد دیده شود نشانه افسردگی است و این احساسات باعث می شود که نوجوان وضع موجود خود را بد بداند و در صدد تغییر آن برآید. ترکیب احساسات ناخوشایند با ارزیابی منفی از وضع خود باعث ایجاد تغییرات در رشد هویت، رفتار و مناسبات اجتماعی او با خانواده، مدرسه و جامعه می شود.

 

انواع افسردگی و دلایل افسردگی نوجوانان

 

از جمله عواملی که می تواند این نوع افسردگی را در نوجوان بوجود آورد تغییرات جسمی و نامتناسب شدن اندامها در این دوره که باعث ایجاد احساس منفی فرد از خود می شود، افزایش ترشحات هورمونی که باعث می شود نوجوان گاهی احساسات مثبت و گاهی احساسات منفی پیدا کند، در برخی از موارد نوجوان مجبور می شود با تجویز پزشک و روانپزشک از داروهای ضدافسردگی استفاده کند، اما به دلیل طولانی بودن و عدم دسترسی به درمان روانی – تربیتی، امکان رفع مشکل دست نمی دهد.

 

در واقع افسردگی یک وسیله دفاعی برای تغییر جهت در وضعیت خود و یافتن راهبردهای جدید برای حل مسائل زندگی است و اقدامات مربوط به درمان افسردگی نوجوانان عبارتنداز

حل مشکل افسرگی نوجوان

1کشف دلایل و منابع اندوه و تحریک پذیری و احساس بیهودگی

۲- استفاده از فعالیت های بدنی، ورزشی، فعالیت های اجتماعی، هنری، آموزشی…

٣- اگر حرف یا تمایلی از خودکشی دیده شد باید مراقبت دایمی (البته منظور کنترل شدید و سلب آزادی نیست و توجه و محبت را از نوجوان دریغ نکرده و هر حرفی را جدی گرفته و مسخره و سرزنش نکنند.

۴- آگاهی دادن از تغییرات و مشکلات دوره نوجوانی به نوجوان برای پذیرش آنچه که هست و شناخت بهتر خود و محیط و زندگی و آمادگی برای مقابله با مشکلات با استفاده از روشهای بالا بردن اعتماد به نفس که در این کتاب به آنها اشاره شد.

۵- ایجاد روابط صمیمانه و دوستانه با نوجوان، جلوگیری از انتقاد، سرزنش، تمسخر و تحقیر.

۶- کمک به درک و کشف تواناییها و استعدادها و علائق.

۷- چنانچه مشکلات ظاهری و جسمی وجود دارد مثل جوش های صورت یا انامتناسب شدن اندام باید با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و انجام فعالیت های ورزشی و یا در نهایت کمک از پزشک تا حد امکان مشکلات ظاهری را رفع نمود.

منبع: گزیده ای از کتاب آموزش رفتار با کودک و نوجوان

مولفین : بیرقی

ایلان


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *